Cum să scapi de diabet?

Diabetul este o problemă importantă de sănătate. Afectează peste 400 de milioane de oameni din întreaga lume.1 în timp, poate provoca probleme cu vasele de sânge și poate duce la boli precum. Ateroscleroza care poate duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Microangiopatii care pot provoca leziuni oculare, renale și nervoase. Potrivit lui Raymond Tso și Athena Remolina, directori medicali la Sun Life, pierderea vederii datorată retinopatiei diabetice este una dintre cele mai devastatoare complicații ale bolii. Ei explică fenomenul și propun modalități de prevenire.

Ce este retinopatia diabetică. În câteva cuvinte, este o complicație a diabetului care afectează ochii. Este una dintre principalele cauze care pot fi prevenite de tulburări de vedere și orbire la nivel mondial. De asemenea, este principala cauză a acestor tulburări între 25 și 74 de ani2.

Retinopatia diabetică este cauzată de deteriorarea vaselor de sânge

1Alte boli oculare, cum ar fi cataracta și glaucomul, sunt, de asemenea, mai frecvente la persoanele cu diabet zaharat. Retinopatia diabetică este cauzată de deteriorarea vaselor de sânge în țesuturile sensibile la lumină din spatele ochiului retina. De obicei apare în două etape.

Stadiul incipient, mai puțin grav. În acest moment, vasele de sânge ale ochiului pot lăsa lichidul să scape în retină.
Stadiul avansat. Noi vase de sânge încep să se formeze în ochi. Din cauza fragilității lor, ele sângerau ușor și pot lăsa cicatrici în retină și pot duce la pierderea vederii. Cine sunt persoanele expuse riscului. Retinopatia diabetică poate apărea la oricine cu diabet de tip 1 și de tip 2. Durata bolii și a zahărului din sânge joacă un rol. Persoanele cu diabet zaharat pe termen lung și nivelurile de zahăr din sânge slab reglementate prezintă un risc mai mare.

Alți factori de risc. Hipertensiune arterială (hipertensiune arterială)
Prezența altor complicații http://adetim.ro/suganorm-mijloace-de-combatere-a-problemelor-diabetului/ microvasculare, cum ar fi nefropatii (boli de rinichi) și neuropatii (leziuni ale nervilor) legate de diabet. Colesterol ridicat. Care sunt simptomele. Multe persoane cu retinopatie diabetică nu au simptome înainte de stadiile avansate. În acest moment, este adesea prea târziu pentru a preveni pierderea vederii. Simptomele includ. Vedere încețoșată sau pete în mișcare.

Retinopatia diabetică benignă nu este întotdeauna tratată

2Dificultate de diferențiere a culorilor. Dificultate de a vedea clar în timp ce citiți sau conduceți. Cum se detectează. Există două teste principale pentru detectarea retinopatiei diabetice. Examinarea spatelui ochiului: picăturile sunt plasate în ochi pentru a dilata elevii și a vedea retina. Imagistica retinei digitale: un dispozitiv special este folosit pentru a face fotografii ale ochilor. Cum de a trata pierderea vederii.

Retinopatia diabetică benignă nu este întotdeauna tratată, dar există modalități de prevenire a agravării acesteia. Cum? Prin menținerea glicemiei și a tensiunii arteriale cât mai normale.

Opțiuni De Tratament. Chirurgie cu Laser – poate încetini sau opri fluxul de sânge și fluide în ochi. Chirurgie Micro-incizie-indeparteaza sangele in mijlocul ochiului (corpul vitros) si tesutul cicatricial pe retina vitrectomie. Injectarea medicamentelor în ochi-inhibitorii factorului de creștere endotelial vascular (VEGF) sunt injectați în corpul vitros al ochiului pentru a inhiba creșterea vaselor de sânge noi.

Cum de a ajuta la prevenirea pierderii vederii. Astăzi, problemele de vedere legate de diabet sunt destul de bine cunoscute. Dar există încă concepții greșite. Unii cred în mod eronat că este necesar să așteptați până când aveți simptome pentru a consulta un oftalmolog.

Screening și tratament adecvat al problemei

3Nu numai că acest lucru este greșit, ar putea chiar preveni screeningul și tratarea corectă a problemei. În plus, 50% dintre persoanele cu diabet nu știu că sunt. Și dintre cei care fac, mai puțin de jumătate iau în mod regulat examene oculare. Deci, ce să faceți pentru a preveni pierderea vederii și afectarea ochilor din cauza diabetului? Iată câteva sfaturi valoroase. Luați un examen de ochi în fiecare an. Examinările regulate sunt esențiale pentru depistarea precoce a retinopatiei. Este încă posibil să o tratați și să o monitorizați pentru a păstra vederea.

Monitorizați-vă glicemia și tensiunea arterială. Un control bun al acestor variabile poate încetini sau opri progresia retinopatiei diabetice. De asemenea, evitați alți factori de risc, cum ar fi colesterolul ridicat și fumatul. Obiceiurile alimentare vă pot influența tensiunea arterială, colesterolul și nivelul zahărului din sânge. Dar există o dietă pentru prevenirea sau gestionarea diabetului? Iată ce trebuie să știți. Sun Life este un lider global în conștientizarea, prevenirea, tratamentul și cercetarea diabetului. Din 2012, am contribuit cu peste 25 de milioane de dolari la inițiativele împotriva acestei boli.

Pentru mai multe informații, citiți ” prevenirea diabetului este posibilă! De Raymond Tso și Athena Remolina, directori medicali la Sun Life. Diabetul de tip 1 și de tip 2 poate duce la pierderea vederii și afectarea ochilor. Dar o puteți preveni. Află cum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*