Ce trebuie făcut pentru psoriazisul urechilor

Psoriazisul este o afecțiune cronică a pielii cauzată de sistemul imunitar care atacă celulele sănătoase ale pielii. În mod normal, pe parcursul unei luni, celulele pielii nou formate se deplasează în partea superioară a pielii, apoi mor și se desprind, pentru a fi înlocuite rapid cu celule noi, iar ciclul continuă. Dacă aveți psoriazis, ciclul de viață al celulelor pielii se accelerează până la doar câteva zile, iar celulele nu au timp să cadă. Ei construi pe suprafața pielii, lăsând psoriazis patch-uri sau pete, cunoscut sub numele de placi.

Psoriazisul este o boală autoimună care nu este contagioasă și nici nu este rezultatul spălării corecte. Poate afecta orice parte a corpului acoperit cu piele. Ca urmare, vă poate afecta și urechile. Plăcile se pot forma pe ureche în sine (inclusiv pe lobul urechii), în spatele urechii și chiar în canalul urechii.

Psoriazisul este o afecțiune cronică a pielii

1Dacă psoriazisul se află în canalul urechii, pielea care se desprinde în interiorul canalului se poate combina cu ceara urechii, creând un blocaj care poate duce la pierderea temporară a auzului. LinkedIn femeie cu psoriazis în spatele urechilor. Psoriazisul este o afecțiune cronică a pielii cauzată de sistemul imunitar care atacă celulele sănătoase ale pielii. În mod normal, pe parcursul unei luni, celulele pielii nou formate se deplasează în partea superioară a pielii, apoi mor și se desprind, pentru a fi înlocuite rapid cu celule noi, iar ciclul continuă.

Dacă aveți psoriazis, ciclul de viață al celulelor pielii se accelerează până la doar câteva zile, iar celulele nu au timp să cadă. Ei construi pe suprafața pielii, lăsând psoriazis patch-uri sau pete, cunoscut sub numele de placi. Psoriazisul Urechii. Psoriazisul este o boală autoimună care nu este contagioasă și nici nu este rezultatul spălării corecte. Poate afecta orice parte a corpului acoperit cu piele. Ca urmare, vă poate afecta și urechile. Plăcile se pot forma pe ureche în sine (inclusiv pe lobul urechii), în spatele urechii și chiar în canalul urechii.

Dacă psoriazisul se află în canalul urechii, pielea care se desprinde în interiorul canalului se poate combina cu ceara urechii, creând un blocaj care poate duce la pierderea temporară a auzului. Sfaturi Pentru Persoanele Cu Psoriazis De La Persoanele Cu Psoriazis. Simptomele Psoriazisului. Simptomele psoriazisului pe urechi pot să nu fie la fel de evidente ca plăcile roșii care pot afecta alte părți ale corpului. În schimb, acestea pot include.

Pete de piele iritate care se pot desprinde. Pete uscate sau crăpate ale pielii care pot sângera

2Pete de piele iritată care se pot desprinde. Pete de piele uscată sau crăpată, care pot sângera. Scăderea auzului, cauzată de acumularea de celule moarte ale pielii în canalul urechii. Plăci roșii sau argintii în jurul urechii. Durere și mâncărime în ureche. Tratamentul psoriazisului pentru urechi .Dacă ați fost deja diagnosticat cu psoriazis, este posibil să utilizați creme sau unguente de steroizi pentru a trata plăcile în altă parte a corpului. Cu toate acestea, pielea din și în jurul urechii este sensibilă și mai subțire decât restul corpului, deci nu ar trebui să utilizați automat aceste tratamente pentru a trata mâncărimea sau durerea.

Dozele pot fi prea mari sau concentrate pentru ca pielea să tolereze. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă le puteți folosi sau dacă aveți nevoie de creme cu o doză mai mică sau de un alt medicament cu totul. Dacă psoriazisul vă afectează canalul urechii, puteți utiliza picături de steroizi mai degrabă decât creme, deoarece picăturile pot intra mai ușor în canalul urechii. Alte terapii, cum ar fi terapia cu lumină, ar putea fi, de asemenea, recomandate; cu toate acestea, și acest lucru trebuie ajustat pentru a compensa sensibilitatea pielii.

Păstrarea urechile curate și pielea bine hidratata poate ajuta la ameliorarea flare-up-uri și mâncărime atunci când apar plăci. După spălarea urechilor și a zonei înconjurătoare cu un săpun delicat, uscați ușor—nu frecați, deoarece acest lucru vă poate irita pielea. Hidratantele, mai ales dacă sunt aplicate imediat după baie, vă pot ajuta să nu vă uscați pielea. Nu zgâriați și nu frecați prea tare, în ciuda mâncării, pentru a evita ruperea pielii.

Ceara urechii excesivă și vărsarea celulelor pielii poate provoca pierderea temporară a auzului

3Unii oameni găsesc alinare prin aplicarea unor aloe vera pe plăci. Compresele reci pot ajuta, de asemenea, să ușureze mâncărimea. Există mai multe tipuri de tratamente pentru psoriazis, în funcție de gravitatea acestuia. Dacă aveți psoriazis al urechii moderat până la sever, care vă afectează calitatea vieții, luați în considerare să discutați cu medicul dumneavoastră despre tratamente mai avansate pentru psoriazis. Medicamente precum metotrexat, ciclosporină sau substanțe biologice (medicamente care blochează anumite reacții în corpul dumneavoastră) sunt luate prin injecție sau perfuzie intravenoasă (IV).

Aceste tratamente afectează întregul corp și, în general, sunt prescrise numai dacă toate celelalte tratamente au eșuat. Psoriazisul urechii și posibila pierdere a auzului. Ceara excesivă a urechii și celulele pielii care se varsă pot provoca o pierdere temporară a auzului. Dacă vi se întâmplă acest lucru, medicul dumneavoastră sau asistenta medicală pot îndepărta manual, fără durere, ceara și excesul de piele folosind un instrument special. S-ar putea să fiți tentat să încercați să îndepărtați degresarea din canalul urechii acasă, dar este important să nu introduceți obiecte în ureche, inclusiv tampoane.

Vă puteți deteriora timpanul, ducând la pierderea permanentă a auzului. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să utilizați un picurător pentru a pune ulei de măsline cald în ureche în mod regulat sau înainte de îndepărtarea manuală a ceară și a celulelor pielii. Uleiul de măsline ajută la menținerea ceară umedă și ușurează îndepărtarea.

Tratamentul pentru psoriazisul urechii nu este cu mult diferit de tratarea psoriazisului în altă parte a corpului, deși există unele precauții suplimentare datorită naturii delicate a pielii în și în jurul urechii. Discutați cu medicul dumneavoastră despre ce puteți face pentru a vă gestiona semnele și simptomele psoriazisului, mai ales dacă simțiți că auzul dvs. poate să nu fie atât de acut pe cât ar trebui să fie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*